Menu
Webshop

Kuipplanten: verzorging en tips

Kuipplanten komen uit zuidelijke streken en vinden een zonnige plek prettig. Waan u rond de Middellandse zee met Oleanders en Bougainville. Voor de mooiste bloemen zet u deze onder een glazen afdak. Tropische sferen op uw terras of balkon krijgt u met kuipplanten als de Agave uit Mexico en sinaasappelboompjes.

De verzorging van kuipplanten

Er zijn veel verschillende soorten kuipplanten en elk eist zijn eigen verzorging. Lees daarom eerst de gegevens die op het plantenetiket staan.

Als u de plant in een sierpot zet, let er dan op dat het water goed weg kan lopen. Natte voeten vinden de planten erg vervelend.

Als u de plant gaat verpotten, meng dan de potgrond met wat vijveraarde (40:10) en geef de plant wekelijks plantenvoeding. Langdurig werkende mestkorrels stelt de kuipplant ook op prijs. Na half augustus kunt u met mesten stoppen, want dan gaat de plant langzamerhand aan zijn rustperiode beginnen.

Vooral in zomers waarin het weinig regent, zijn speciale plantenschotels handig. Deze zet u onder de pot en het gietwater blijft er een tijdje in staan zodat de plant daar nog even van kan profiteren. Bij langdurige regen kunt u de schotels tijdelijk weghalen.

Na half oktober kunt u de kuipplanten binnen zetten zodat ze de winter kunnen overleven. Vijf tot vijftien graden is de ideale temperatuur om te overwinteren.

Verzorging van kuipplanten in het voorjaar

Als de zon wat meer kracht begint te krijgen, gaan de kuipplanten weer uitlopen. Er zijn zelfs soorten die bijna al hun blad hebben verloren en nu schuchter tot leven komen. Begin nu zachtjes aan steeds meer water te geven en verpot de soorten die in een te kleine behuizing staan. Dit is vaak te zien aan de wortels die zelfs onder de pot uit groeien.

Vanaf april kunt u beginnen met mesten. Als de kans op nachtvorst – rond half mei – voorbij is, kunnen de kuipplanten weer naar buiten. Zet ze op een bewolkte dag buiten, want te veel zonlicht ineens kan verbranding tot gevolg hebben!

Bij Life & Garden geven we u graag advies op maat zodat u uw kuipplanten goed kunt verzorgen.

Er_zijn_veel_verschillende_soorten_kuipplanten_en_elk_eist_zijn_eigen_verzorging.
Waan_u_rond_de_middellandse_zee_met_oleanders_en_bougainville.
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer