Menu
Webshop

Leucothoe

Leucothoe (druifheide) is een prachtig struikje en een echte blikvanger in de tuin of op het balkon. Vooral in het najaar brengt de Leucothoe kleur in de tuin met zijn mooie gekleurde bladeren.

Klein blijvend wintergroen struikje

Leucothoe is een wintergroene bladhoudende heester die een compacte groei heeft en daardoor klein blijft. De struik valt vooral op door zijn prachtige bladkleuren. In het vroege voorjaar vormt de plant frisgroene, paarse of felrode bladeren. Deze verkleuren van bronskleurig tot opvallend rood in het najaar. In mei bloeit de plant met kleine witte bloemetjes. Leucothoe is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals gevlekte soorten met decoratief blad, roodbladige soorten en soorten met gekrulde bladeren. Het struikje is erg mooi om los neer te zetten, maar kan ook leuk gecombineerd worden met bijvoorbeeld Skimmia, Calluna (struikheide) of Gaultheria (bergthee).

Verzorging van Leucothoe

Met de volgende simpele tips houdt u Leucothoe mooi en gezond.
• Standplaats: Leucothoe staat graag in de halfschaduw, maar kan ook in de volle zon als hij in vochtvasthoudende grond staat.
• Grond: De Leucothoe houdt van een humusrijke, zure, vochtige grond.
• Water geven: Deze struik kan absoluut niet tegen droogte en het is dus belangrijk om hem regelmatig water te geven.
• Voeding: In het voorjaar kan de Leucothoe wel wat extra voeding gebruiken. Doordat de struik van een zure grond houdt, is hiervoor speciale meststof voor heideachtige nodig.
• Bescherming: Leucothoe is matig winterhard en moet bij periodes met vorst en gure wind beschermd worden.
• Tip: Breng een laag schors aan rondom de plant. Dit staat niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat de grond voldoende zuur blijft en minder snel uitdroogt.

Snoeitips Leucothoe

Leucothoe heeft een compacte groei en wordt daardoor niet erg groot, maximaal 1 bij 1 meter. Het is dus niet nodig om te snoeien om de plant klein te houden, maar het is wel goed om af en toe te snoeien om de plant wat te verjongen of lelijke takken te verwijderen. Dit kunt u het beste doen na de bloei in het late voorjaar. Als u te vroeg in de winter snoeit, loopt u het risico dat de takken invriezen.

Bij Life & Garden kunt u terecht voor mooie Leucothoe en andere wintergroene struiken. In onze winkels helpen we u graag bij het uitzoeken.

De bladeren van de Leucothoe kleuren mooi rood in het najaar
Leucothoe heeft prachtig gekleurde bladeren.
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer