Menu
Webshop

Mandevilla

De Mandevilla is een dankbare, bloeiende tuinplant. Van mei tot de eerste vorst bloeit de Mandevilla uitbundig met prachtige witte, gele, rode of roze trompetvormige bloemen. Hierdoor is de plant een populaire bloeier voor tuin, balkon en terras.

Mandevilla - Sundeville

De Mandevilla is een klimheester die bloeit van mei tot oktober. Vroeger werd de plant ook wel Dipladenia genoemd en nog steeds is de plant soms onder die naam te koop. De plant komt uit Zuid-Amerika en heeft heerlijk geurende bloemen die oneindig lang door bloeien. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, maar de Mandevilla Sundeville en Mandevilla Diamantina komen het meest voor. De Mandevilla is niet winterhard, dus zodra de winter invalt is het tijd om afscheid te nemen, tenzij hij naar binnen wordt gehaald en vorstvrij op een koele plek kan overwinteren.

Verzorging Mandevilla

  • Standplaats: De Mandevilla staat het liefst in de halfschaduw of de volle ochtend- of avondzon.
  • Water geven: Geef de plant regelmatig water.
  • Grond & voeding: Zet de Mandevilla in goed doorlatende grond en geef in het voorjaar extra voeding.
  • Bloemen: Door regelmatig uitgebloeide bloemen weg te halen, blijft de plant extra lang mooi.
 

Snoeitips Mandevilla

De Mandevilla hoeft gedurende het groei- en bloeiseizoen niet gesnoeid te worden. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe de klimranken omhoog leiden. Alleen als de plant in de winter wordt gehouden, kan deze een beetje terug geknipt worden voordat hij zijn winterplek krijgt.

Voor de Mandevilla kun je terecht in een van onze Life & Garden winkels, waar we je graag persoonlijk advies geven.

Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer