Menu
Webshop

Petunia

De Petunia is een kleurrijke eenjarige zomerbloeier die lang bloeit en zorgt voor een prachtige bloemenzee in de tuin. De plant doet het goed in hangmanden, kuipen, muurzakken en bakken, maar staat ook prachtig tussen de bodembedekkers in de border!

Soorten Petunia

De Petunia is er in vele soorten, van effen en dubbelbloemig tot gestippeld en gestreepte bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en er zijn zelfs zwarte soorten. Heel veel keuze dus! De hangpetunia (Surfinia) is een van de bekendste soorten en bloeit uitbundig in een mooie hangpot. De Crazytunia heeft bijzondere bloemen met opvallende kleurcombinaties en de Cascadia is net een wolk van hangende bloemen.

Verzorging Petunia

  • Standplaats: De Petunia staat graag in de volle zon op een beschut plekje uit de wind.
  • Water geven: Zorg dat de grond van de Petunia vochtig blijft. Op warme, zonnige dagen is het nodig om elke dag water te geven. Zorg er wel voor dat het water goed weg kan lopen, zodat de wortels niet te nat worden.
  • Voeding: Wees bij de Petunia zuinig met plantenvoeding. Dit zorgt er namelijk vooral voor dat er veel blad aangemaakt wordt en bevordert niet per se de bloei.
  • Tip: Knip uitgebloeide bloemen af, zodat de plant zijn energie kan steken in de aanmaak van nieuwe bloemen. Is de Petunia over zijn hoogtepunt heen? Wiek de plant dan kort en de bloemen zullen weer volop terugkomen!
 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om ons assortiment Petunia’s te bekijken.

Petuniahangend
Petuniamand
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer