Menu
Webshop

Pluimhortensia

De pluimhortensia is een sterke bladverliezende struik met sierlijke pluimvormige trossen die wel 30 cm groot kunnen worden. Het is een opvallende verschijning in iedere tuin die rijk bloeit en ‘insectvriendelijk’ is. Dit betekent dat de plant geliefd is door bijen, hommels en vlinders.

Wat is een Pluimhortensia (Hydrangea paniculata)?

De Pluimhortensia is een van de meest populaire tuinplanten en is het minder bekende broertje van de bolvormige Hortensia. De pluimvormige tros maakt deze plant bijzonder. De prachtige bloemen kleuren vaak nog door naarmate het bloeiseizoen vordert en vooral de witte en roze soorten zijn een parel in de tuin. Van juli tot september zijn de uitbundige bloemen te zien. De plant laat zich ideaal combineren met andere tuinplanten en kan zowel in de volle grond staan als in potten op het balkon of terras.

Verzorging van de Pluimhortensia

Met een paar eenvoudige tips houd je de Pluimhortensia gezond en bloeit hij elk jaar weer opnieuw:

  • Standplaats: de Pluimhortensia staat graag in de zon of half schaduw en houdt van een zure, vochtige grond.
  • Water geven: wanneer het niet veel regent, is het verstandig de plant regelmatig water te geven. Ook als ze net in de volle grond of een pot geplant zijn, heeft de Pluimhortensia regelmatig water nodig.
  • Bemesting: direct na het snoeien kan de Pluimhortensia wel wat mest gebruiken. Hierdoor blijven ze lang en rijk bloeien en zijn ze minder gevoelig voor ziekten.

 

Pluimhortensia snoeien in het voorjaar

Door de Pluimhortensia te snoeien komen er ieder jaar weer nieuwe bloemen aan de plant en blijft deze gezond. De beste periode om te snoeien is in februari of maart. Door de plant in de winter ca 10-20 cm boven de grond af te knippen, blijft de plant meer compact. Hierdoor zal deze in de zomer weer prachtige bloemen geven met grote trossen. Als je de plant hoger afknipt, zullen de pluimen kleiner zijn.

De uitgebloeide bloemen geven in het najaar en winter prachtige silhouetten van sneeuw, ijzel of dauw. Het is dus niet nodig om de uitgebloeide bloemen van de plant te halen!

In onze winkels vindt u een ruim assortiment vaste planten met o.a. de Pluimhortensia. Ook kunt u hier terecht voor specifieke vragen en persoonlijk advies.

De_pluimhortensia_is_het_minder_bekende_broertje_van_de_bolvormige_hortensia.
De_pluimhortensia_staat_graag_in_de_zon_of_half_schaduw_en_houdt_van_een_vochtige_grond.
Met_een_paar_eenvoudige_tips_houd_je_de_pluimhortensia_gezond_en_bloeit_hij_elk_jaar_weer.
De_pluimhortensia_is_een_opvallende_verschijning_die_rijk_bloeit.
De_pluimhortensia_is_geliefd_door_bijen_hommels_en_vlinders.
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer