Menu
Webshop

Schijnhulst

Schijnhulst (Osmanthus) is een wintergroene, bladhoudende struik die, zoals de naam al zegt, op Hulst lijkt. Het verschil met Hulst is dat de bladeren tegenover elkaar aan de tak staan in plaats van verspreid. In de lente komen er aan de schijnhulst heerlijk geurende witte bloemetjes.

Ideale plant voor balkon en terras

Schijnhulst vraagt om weinig snoeiwerk en blijft compact, waardoor het een ideale plant is voor op het balkon of terras. Schijnhulstsoorten staan vooral bekend om hun bladtekening en bladkleur en zijn ook in november goed in de tuin te planten (zolang het nog niet vriest). Door zijn herkomst en uitstraling past de plant ook goed in oosterse tuinen en is hij goed te combineren met andere tuinplanten uit oosterse gebieden, zoals Skimmia en Pieris.

Verzorging Schijnhulst

  • Standplaats: Schijnhulst doet het goed in de volle zon, maar ook in de halfschaduw of schaduw.
  • Grond: Een normale humusrijke grond vindt de Schijnhulst prettig om in te groeien.
  • Voeding: In het voor- en najaar kan de Schijnhulst wat meststof gebruiken om mooi en gezond te blijven.
 

Snoeitips Schijnhulst

  • Schijnhulst groeit niet zo snel en hoeft daarom ook amper gesnoeid te worden. Snoeien is alleen nodig als de plant te groot wordt of als er lelijke of dode takken aan zitten.
  • De beste periode om Schijnhulst te snoeien is eind februari of begin maart. Wanneer u de schijnhulst als haag gebruikt dan is jaarlijks snoeien in juni en september aan te bevelen.
 

Bekijk het assortiment (Schijn)hulst in een van onze Life & Garden winkels.

Schijnhulst
Schijnhulst3
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer