Menu
Webshop

Slimme tips voor uw eenjarige zomerbloeiers

Een eenjarige zomerbloeier brengt de hele zomer kleur in uw tuin. Ze bloeien vaak maandenlang en hun vrolijke kleuren geven de tuin een zomers accent. Behalve in de volle grond staan ze ook heel fleurig in potten, bakken, manden en kuipen. In deze blog vindt u een aantal handige tips.

Wanneer planten?

Na half mei kunnen eenjarige zomerbloeiers dag en nacht buiten zijn. Als u ze eerder in potten en bakken wilt planten, zet ze dan bij nachtvorst binnen. Planten in de volle grond kunt u tijdelijk afdekken met vliesdoek.

Potten, schalen en hangmanden

Eenjarigen zijn bij uitstek geschikt om in een leuke pot, schaal of mand te zetten. Zorg ervoor dat het regen- en gietwater altijd weg kan lopen door in de pot een vingerdik gat te maken. Leg potscherven of kleikorrels over het gat en vul de pot met potgrond. Hiermee zorgt u ervoor dat de plantjes niet ‘verdrinken’.

In manden en hangmanden zit vaak een plastic binnen voering.  Maak hierin een paar gaten zodat het water weg kan lopen en vul ze dan met potgrond. Wanneer een hangmand geen plastic binnen voering heeft, kunt u Sphagnum (veenmos) of kokosvellen gebruiken. Vul het midden van de mand met de speciale potgrond en zet daarin de eenjarige zomerbloeiers. Al dit materiaal is verkrijgbaar bij Life & Garden.

Voeding

In potgrond zit genoeg voeding voor de eerste weken. Daarna kunt u gaan bijmesten. U kunt hiervoor vloeibare mest gebruiken en dit samen met het gietwater aan de plant geven. Ook zijn er voedingstabletten of korrels die u in de aarde kunt steken. Deze tabletten geven de hele zomer geleidelijk hun voeding aan de plant af en zo heeft u er verder geen omkijken meer naar. 

Zon en schaduw

Eenjarige zomerbloeiers komen van origine uit zuidelijke streken en staan graag op een zonnige plek. Tabaksplanten (Nicotiana), Vlijtige Liesjes (Impatiens), (knol)begonia’s en Fuchsia’s kunnen flink wat schaduw verdragen en fleuren een donkere hoek de hele zomer op.

Tip: Verwijder steeds de uitgebloeide bloemen inclusief de steel. De planten steken hun energie dan niet in het produceren van zaad maar in het maken van nieuwe bloemknoppen.

Bij Life & Garden heeft u een ruime keuze uit verschillende eenjarige, kleurrijke bloeiers en bijpassende potten.

Eenjarigen_zijn_bij_uitstek_geschikt_om_in_een_leuke_pot_schaal_of_mand_te_zetten.
Een_eenjarige_zomerbloeier_brengt_de_hele_zomer_kleur_in_uw_tuin.
Eenjarige_zomerbloeiers_bloeien_vaak_maandenlang_en_hun_vrolijke_kleuren_geven_de_tuin_een_zomers_accent.
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer