Menu
Webshop

Viooltjes

In oktober zijn de zomerbloeiers en meeste vaste planten aan het einde van hun bloeiperiode. Dit geldt echter niet voor het Viooltje! Violen vinden de lagere temperaturen juist heerlijk en bloeien uitbundig tot de winter invalt.

Najaarsviolen

Viooltjes doen het goed in de volle grond, maar ook in bakken of potten bloeien ze maandenlang. Ze zijn verkrijgbaar in meer dan 500 soorten in allerlei kleuren en kleurcombinaties. Er zijn grootbloemige, kleinbloemige en zelfs dubbelbloemige variëteiten. Ook bestaan er hangviolen die prachtig staan in een schaal of aan de muur in een zak. Violen brengen gedurende het hele najaar en de winter kleur in de tuin. Plant ze dicht op elkaar voor het mooiste effect! Viooltjes kunnen goed tegen de kou, maar als het gevroren heeft kunnen ze wat gaan hangen. Het beste is om ze dan even met rust te laten, want als de temperaturen weer omhooggaan, komt de plant ook weer omhoog.

Tip: Plant bloembollen onder de najaarsviolen. Als de viooltjes zijn uitgebloeid, zullen de bollen tevoorschijn komen, waardoor je altijd kleur in de tuin hebt!

Verzorging violen

  • Standplaats: Violen staan het liefst in de halfschaduw tot volle zon.
  • Voeding: Zet de plant in voedzame grond en geeft eens per veertien dagen water wanneer de temperatuur boven het vriespunt is.
  • Water geven: Geef de violen regelmatig water.  
  • Bloemen verwijderen: Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Hierdoor zal de plant rijk blijven bloeien.
 

Kom voor het uitgebreide assortiment aan Viooltjes naar een van onze Life & Garden winkels.

Viooltjes
Viooltje
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer