Menu
Webshop

Vlinderstruik

De vlinderstruik (Buddleja) heeft, zoals de naam al zegt, een grote aantrekkingskracht op vlinders. Daarnaast is de vlinderstruik met zijn lange bloemaren en prachtige kleuren een echt sieraad in de tuin.

Over de vlinderstruik

De vlinderstruik is een bladverliezende struik die bloeit van juli tot oktober. De plant is verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw, roze en lila en is met zijn bloemgrootte tot wel 30 cm een opvallende verschijning in de tuin. De hoogte kan variëren van 0,5 tot wel 4 meter! Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf. De honinggeur van de bloemen trekken kleurrijke vlinders aan en de plant brengt zo je tuin tot leven! Vlinderstruiken doen het heel goed in de volle grond, maar zijn ook geschikt om in een pot te zetten.

Verzorging van de vlinderstruik

Met een paar eenvoudige tips blijft de vlinderstruik mooi en gezond:

  • Standplaats: de vlinderstruik houdt van warmte en staat het liefst in de halfschaduw of volle zon.
  • Water geven: zet de plant op een goed doorlatende, vochtige grond en geef de planten regelmatig water.
  • Bemesting: in het voorjaar kan de vlinderstruik wel wat extra voeding gebruiken. Hierdoor blijft de plant lang en rijk bloeien en blijft ze gezond.
  • Uitgebloeide bloemen: door uitgebloeide bloemen weg te halen, wordt de groei van nieuwe bloemen gestimuleerd en zal de plant langer mooi blijven.
  • Winterhard: de vlinderstruik is goed winterhard, maar moet daarvoor wel op het juiste moment gesnoeid worden. Als de struik te vroeg wordt gesnoeid, kunnen de takken invriezen.

 

Snoeitips vlinderstruik

Het is heel belangrijk om de vlinderstruik kort te houden. Hierdoor groeien ze goed, geven ze veel bloemen en blijven ze jong en gezond. Als de plant niet gesnoeid wordt, kunnen ze erg groot worden en andere planten overwoekeren.

  • Snoeiperiode: de beste snoeiperiode is eind februari of begin maart. Als je de vlinderstruik eerder snoeit, bestaat de kans dat de takken invriezen.
  • Snoeihoogte: bij hoge soorten kan de vlinderstruik tot kniehoogte worden teruggesnoeid. De lagere soorten kunnen nog korter worden gesnoeid. Wees niet bang om de vlinderstruik flink te snoeien, want de struik zal weer volop nieuwe scheuten geven en rijkelijk bloeien in de zomer en herfst.

 

In onze winkels kunt u terecht voor verschillende soorten vlinderstruiken en advies op maat.

De_vlinderstruik_trekt_vlinders_en_bijen_aan.
De_vlinderstruik_is_een_bladverliezende_heester
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer