Menu
Webshop

Voorjaarsbollen op pot

Met bloembollen op pot haal je het voorjaar heerlijk vroeg in huis of tuin! De prachtige bloemen schieten bij het eerste beetje warmte namelijk al uit het bolletje en fleuren je huis of tuin op met vrolijke kleuren en heerlijke geuren.  

 

Top 3 voorjaarsbollen

De hyacint is verkrijgbaar in veel vrolijke kleuren, zoals roze, blauw en geel! De bijzondere bloemen aan de steel worden ‘nagels’ genoemd en hebben een heerlijke geur. Ook de narcis ruikt heerlijk en heeft prachtige trompetvormige bloemen. Naast de bekende gele en witte narcissen bestaan er ook tweekleurige soorten met oranje en zalmkleurige bloemen. Het blauwe druifje is een klein druifvormig bloemetje met meestal een blauwe kleur. Er bestaan echter ook witte varianten. Deze voorjaarsbloem heeft een lichte muskusgeur, vandaar de Latijnse naam Muscari. De verschillende kleuren van deze drie voorjaarsbollen zijn erg leuk te combineren en vormen een vrolijk geheel.

Verzorging voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen zijn erg gemakkelijk te verzorgen:

  • Standplaats: Voorjaarsbollen kunnen zowel in de schaduw als in de zon staan. Zet je de bollen binnen neer? Dan staan ze het best op een zo koel mogelijke plek, voor het langste bloeiplezier!
  • Water geven: Zorg dat de potgrond niet uitdroogt, maar maak ze ook niet te nat.
  • Voeding: Voorjaarsbollen hebben geen voeding nodig, omdat er veel voedingsstoffen zitten opgeslagen in de bol.
 

Wist je dat?

Om te zorgen dat we extra vroeg kunnen genieten van de prachtige kleuren van voorjaarsbloemen, maken kwekers gebruik van een trucje. De bollen hebben namelijk eerst een koude periode nodig om in bloei te komen. Daarom worden de bollen eerst een paar weken heel koud gezet en daarna weer opgewarmd. Hierdoor denken de planten dat het al voorjaar is en gaan ze bloeien.

In onze Life & Garden winkels vindt u heel veel voorjaarsbollen. Kom snel eens een kijkje nemen!

Voorjaarsbollen_combineer_verschillende_kleuren_voor_een_vrolijk_effect
Voorjaarsbollen_tuinplanten_februari
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer