Menu
Webshop

Zomerbloeiende vaste planten

Zomerbloeiende vaste planten halen kleur en geur naar ieder terras en lokken bijen en vlinders. Deze planten zijn winterhard, waardoor je er jarenlang van kunt genieten! Maak kennis met de Echinacea, Phlox en Delphinium.

Top 3 zomerbloeiende vaste planten

  1. Echinacea (Zonnehoed): De Echinacea heeft prachtige kleuren, zoals zalmroze, okergeel, dieppaars of donkerrood. De plant wordt zonnehoed genoemd, vanwege zijn groene of oranje bloemhoofdje omringd met afhangende bloemblaadjes.
  2. Phlox (Vlambloem): Phlox wordt ook wel vlambloem genoemd door zijn oorspronkelijke purperrode kleur. De plant heeft een zoete geur en mooie trosvormige bloeiwijze. De plant is inmiddels verkrijgbaar in wit, dieppaars, blauw wen roze met een rood oog.
  3. Delphinium (Ridderspoor): Delhpinium heeft statige, langgerekte bloemen. Als je goed naar de bloemetjes kijkt, kun je de ‘sporen’ van een ridder te paard zien. De plant is verkrijgbaar in prachtige pasteltinten en in het wit.
 

Verzorging zomerbloeiende vaste planten

  • Standplaats: Echinacea, Phlox en Delphinium staan graag in de halfschaduw tot volle zon.
  • Water geven: Geef zomerbloeiende vaste planten regelmatig water, zeker wanneer ze in potten staan.
  • Grond & voeding: Geef de planten regelmatig water, in het voorjaar kunnen ze wat extra voeding gebruiken om lang te bloeien.
 

Snoeitips zomerbloeiende vaste planten

In de nazomer kun je zomerbloeiende vaste planten wat terug knippen, zodat ze eventueel voor de tweede keer gaan bloeien in het najaar. In de winter zullen de planten bovengronds afsterven. Laat de afgestorven delen aan de plant zitten, zodat ze beschermd worden door de winterse omstandigheden. Eind februari kun je deze delen verwijderen.

 

Voor zomerbloeiende vaste planten kun je terecht in een van onze Life & Garden winkels, waar we je graag persoonlijk advies geven.

Echinacea_zonnehoed
Delphinium_ridderspoor
Phlox_roze
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer