Menu
Webshop

Tuinplanten

Eyecatcher_leucothoe

Leucothoe

Leucothoe (druifheide) is een prachtig struikje en een echte blikvanger in de tuin of op het balkon. Vooral in het najaar brengt de Leucothoe kleur in de tuin met zijn mooie gekleurde bladeren.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 04-11-2016
Borstelveergras

Borstelveergras

Borstelveergras (Pennisetum) is een bijzondere plant die zowel in de zomer als in de winter prachtig is om te zien. Dit is ook een van de redenen dat siergrassen zo populair zijn in de tuin.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 30-09-2016
Vlinderstruik

Vlinderstruik

De vlinderstruik (Buddleja) heeft, zoals de naam al zegt, een grote aantrekkingskracht op vlinders. Daarnaast is deze plant met zijn lange bloemaren en prachtige kleuren een echt sieraad in de tuin.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 30-09-2016
Wissel_planten_met_verschillende_bloeitijden_af.

Pluimhortensia

De pluimhortensia is een sterke bladverliezende struik met sierlijke pluimvormige trossen die wel 30 cm groot kunnen worden. Het is een opvallende verschijning in iedere tuin die rijk bloeit en ‘insectvriendelijk’ is.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 30-09-2016
Eyecatcher_siergrassen

Siergrassen

Wilt u uw tuin een natuurlijk tintje geven dan zijn siergrassen hier erg geschikt voor. De siergrassen hebben verschillende bladkleuren en combineren mooi tussen vaste planten of langs een vijver.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 12-08-2016
Vaste_planten_het_fundament_van_uw_tuin

Vaste planten: het fundament van uw tuin

Vaste planten zijn de basis van uw tuin. In het voorjaar verschijnt het frisse groen en beginnen ze aan hun groei- en bloeitijd. In het najaar sterven de meeste soorten boven de grond af, maar de wortels onder de grond blijven leven.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 01-07-2016
Tropische_sferen_op_uw_terras_of_balkon_krijgt_u_met_kuipplanten_als_de_oleander.

Kuipplanten: verzorging en tips

Kuipplanten komen uit zuidelijke streken en vinden een zonnige plek prettig. Waan u rond de Middellandse zee met Oleanders en Bougainville. Voor de mooiste bloemen zet u deze onder een glazen afdak.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 24-06-2016
Eyecatcher_eenjarige_zomerboeiers

Slimme tips voor uw eenjarige zomerbloeiers

Een eenjarige zomerbloeier brengt de hele zomer kleur in uw tuin. Ze bloeien vaak maandenlang en hun vrolijke kleuren geven de tuin een zomers accent. Behalve in de volle grond staan ze ook heel fleurig in potten, bakken, manden en kuipen. 

Lees meer
Auteur Esther
Datum 19-05-2016
Fuchsia roze roos

Rozen snoeien

Een van de meest tot de verbeelding sprekende bloemen is de roos. Het zijn dankbare planten met vaak een enorm lange bloeitijd. Snoeien houdt de roos jong en daarom is een jaarlijkse knipbeurt nodig om gezonde en krachtige planten te krijgen.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 04-04-2016
Klimhortensia

Sfeermakers in de tuin: klimplanten

Klimplanten horen zeker thuis in een piepklein tuintje, want op de grond nemen ze  relatief weinig ruimte in. Een oud houten schuurtje krijgt een extra romantische uitstraling met een klimplant. 

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 04-04-2016
Heester in een mooie bak

Heesters in uw tuin

Met heesters en struiken wordt hetzelfde bedoeld. Ze onderscheiden zich van bomen doordat ze geen duidelijke stam vormen. Heesters geven een tuin volume en hebben sierwaarde door hun bloemen, bessen of mooie bladeren.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 04-04-2016
Een buxus is een ideale haag die altijd groen blijft

Multifunctionele hagen

Heeft u behoefte aan privacy in uw tuin? Dan is het planten van een haag een goede oplossing. Ze dienen onder meer als erfafscheiding, windkering of om minder fraaie zaken uit het zicht te houden. 

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 04-04-2016
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Modern Lees meer