Welkom bij Life & Garden

Voor uw inspiratie en motivatie

  • Genieten met groen
  • Voor uw inspiratie en motivatie
  • Verantwoord ondernemen

19 januari: feestelijke start van het tulpenseizoen

19 januari: feestelijke start van het tulpenseizoen

Op zaterdag 19 januari 2013 wordt op de Dam in Amsterdam de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven. Na het succes van 2012 organiseren de Nederlandse tulpenkwekers ook in 2013 de Nationale Tulpendag. In een speciaal aangelegde pluktuin op de Dam kan iedereen gratis tulpen plukken. Met deze feestelijke actie barst het tulpenseizoen los want naar verwachting zullen wereldwijd meer dan 1,7 miljard Hollandse tulpen het voorjaarsgevoel in huis brengen.

Tulpen uit Amsterdam
Meer dan 10.000 mensen hebben in januari 2012 gratis ‘tulpen uit Amsterdam’ geplukt. Nederlandse tulpenkwekers hadden een reusachtige tuin met zo’n 200.000 tulpen op de Dam aangelegd. De voorbereidingen voor de Nationale Tulpendag 2013 zijn inmiddels in volle gang met een aantal spectaculaire verrassingen en acties die vanaf begin januari 2013 onthuld zullen worden. De pluktuin is geopend van 13.30 uur tot 18.00 uur, maar op=op! Voor een impressie kunt u de video ‘Nationale Tulpendag’ op YouTube bekijken.

Start
Zoals het veilen van het eerste vaatje het haringseizoen opent, zo begint met Nationale Tulpendag het officiële tulpenseizoen. Tulpentijd markeert de periode van januari tot eind april waarin de meeste tulpensoorten verkrijgbaar zijn bij bloemist, supermarkt of bloemenkraam. Er zijn meer dan 1.000 (!) tulpen in alle kleuren van de regenboog die vanuit Nederlandse veilingen wereldwijd de weg naar de vaas vinden. De tulp is daarom een echt visitekaartje van Holland.

Meer info over de Nationale Tulpendag vind je vanaf januari op mooiwatbloemendoen.nl