Menu
Webshop

Planten tegen muggen

Muggen kunnen heel vervelend zijn, maar gelukkig zijn er genoeg middelen om muggen op afstand te houden. Ook planten kunnen heel goed helpen tegen muggen. Daarom hebben we 4 planten op een rijtje gezet die muggen op afstand houden.

1. Citroengeranium

De Citroengeranium staat erom bekend goed te werken tegen muggen. Muggen houden namelijk totaal niet van de citroengeur en zullen daarom met een grote boog om deze plant heen vliegen. Ook andere planten met een citroengeur, bijvoorbeeld de citroenmelisse, en citronellakaarsen stoten muggen af.

2. Rozemarijn

Rozemarijn is niet alleen heerlijk door je gerechten, maar stoot ook muggen af. Dit kruid, dat voor mensen heerlijk ruikt, valt totaal niet in de smaak bij muggen door zijn sterke geur.

3. Kattenkruid

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kattenkruid 10 keer zo effectief is tegen muggen dan DEET (bron: American Chemical Society, 2001). Hiervoor moet je echter wel de blaadjes kneuzen en deze op je huid smeren. In tegenstelling tot muggen, zijn katten wel dol op dit kruid. Als u niet van katten houdt, kunt u dus beter voor een van de andere opties tegen muggen kiezen.

4. Lavendel

Lavendel ruikt heerlijk! Muggen vinden deze plant echter zo erg stinken dat ze er niet bij in de buurt komen. Leg wat takjes lavendel op je nachtkastje of zet een lavendelplantje op je tuintafel om muggen uit de buurt te houden.

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om muggen op afstand te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen stilstaand water in de buurt hebt. Keer lege potten om, zodat er geen water in kan blijven staan, zorg voor een deksel op je regenton en ververs je vogelbadje regelmatig. Ook het aantrekken van insectenetende vogels kan zorgen voor minder muggen. Een citronellakaars zorgt er met zijn geur ook voor dat muggen op afstand blijven. Een wat minder diervriendelijke, maar wel effectieve, manier is een muggenlamp. Deze lamp trekt muggen aan om ze vervolgens te elektrocuteren.

Rozemarijn
Lavendel
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer