Menu
Webshop

Planten voor dieren

Woonplant van de maand Oktober

Op 4 oktober is het natuurlijk dierendag, een dag om jouw favoriete huisdier eens extra te verwennen. Daarom hebben we speciaal voor oktober drie planten voor dieren geselecteerd.

Wat zijn planten voor dieren?

Onder planten voor dieren verstaan we planten met bladeren die eetbaar zijn voor huisdieren. Binnen deze categorie passen de Graslelie (Chlorophytum), het Kattengras (Cyperus alternifolius Zumula) en de Olifantenpoot (Beaucarnea). Qua uiterlijk hebben deze planten weinig met elkaar gemeen. Het Kattengras lijkt op normaal gras, terwijl de Beaucarnea eerder op een klein, tropisch boompje lijkt. 

Graslelie (Chlorophytum)

De Graslelie is niet giftig voor dieren én zowel katten als honden vinden de Graslelie heerlijk om aan te knabbelen. Kijk echter wel uit dat je huisdieren niet teveel van de plant eten. Van een overdosis aan Graslelie kunnen ze namelijk toch misselijk worden. De Graslelie is een van de makkelijkste planten om te verzorgen en dus ook geschikt als je geen groene vingers hebt. Daarnaast is de Graslelie een luchtzuiverende plant en zorgt deze er dus voor dat schadelijke stoffen uit de lucht worden afgebroken.

Kattengras (Cyperus alternifolius)

Kattengras is speciaal zacht gras wat erg geschikt is voor katten. Katten eten gras om verschillende redenen. Eén hiervan is om haarballen kwijt te raken. Katten kunnen planten namelijk moeilijk verteren, waardoor dit er vaak voor zorgt dat ze overgeven. Hierdoor komen haarballen uit de maag, wat verstoppingen voorkomt. Ook zit er in Kattengras foliumzuur. Dit is een essentiële vitamine voor je kat en zorgt er onder andere voor dat bloedarmoede wordt voorkomen.

Olifantenpoot (Beaucarnea)

De Olifantenpoot dankt zijn naam aan de dikke, stevige stam. Deze stam kan door katten perfect als krabpaal gebruikt worden. De Olifantenpoot slaat water op in zijn stam en je hoeft deze daarom niet vaak water te geven. Ook vinden katten de sierlijke bladeren vaak onweerstaanbaar. Deze bladeren hangen als dunne sprieten speels naar beneden. De enige eis van de Olifantenpoot is veel zonlicht, dus zet hem op een lichte plek.

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om het assortiment te bekijken en een plant uit te zoeken waar jouw huisdier blij van wordt.

Plantenvoordieren
Plantenvoorkatten
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer