Menu
Webshop

Potchrysant

Woonplant van de maand juni

Chrysanten… We kunnen er geen genoeg van krijgen. Ze zijn er in zoveel soorten en kleuren dat het lastig is om een keuze te maken. Naast de snijbloemen zijn er ook Potchrysanten te verkrijgen, zo kun je extra lang genieten van deze zomerse topper! Combineer de Potchrysant met een stoere of felgekleurde pot, zo heb je een echte blikvanger in huis!  

Soorten Potchrysanten

Er zijn verschillende soorten Potchrysanten in vele kleuren en maten. Wil je liever een soort met kleine of met grote bloemen? Of liever een bloem met enkele of met dubbele bloemblaadjes? Alles is mogelijk en dat maakt de Potchrysant juist zo bijzonder. De blaadjes kunnen er zelfs ook heel verschillend uitzien, zo heb je Chrysanten met sprietige of met ronde blaadjes. Wel zo leuk om af te wisselen in huis.

Verzorging Potchrysanten

  • Standplaats: De potchrysant staat graag op een lichte plek uit de felle zon en is gemakkelijk te onderhouden. Met een minimale verzorging bloeit een Chrysant tot wel twee maanden door. Wanneer je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijdert, kan de bloei worden verlengd. Mocht je na een tijdje binnen uitgekeken zijn op de plant dan kan deze met mooi weer in de tuin worden geplaatst.
  • Water geven: Potchrysanten krijgen graag twee tot drie keer per week water en hebben graag een vochtige kluit.
  • Voeding: De planten vinden het fijn om elke drie weken bemest te worden. Hierdoor bloeien ze langer en mooier!
 

 Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om alle Potchrysantsoorten te bekijken.

W6.a.chrysant_2018.5.mid__0
Potchrysanten_zijn_verkrijgbaar_in_heel_veel_kleuren
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer