Menu
Webshop

Potlelie - Lilium

Woonplant van de maand maart

De potlelie (Lilium) is een vrolijk gekleurde lelie met soms ook een overheerlijke geur. Dankzij de prachtige bloemen is de lelie echt een blikvanger. De potlelie is een kruidachtige plant die in een grote variatie aan kleuren verkrijgbaar is, van rood, geel, oranje en roze tot pasteltinten en tweekleurige soorten. Deze plant wordt gekenmerkt door haar lange knoppen op de steel en het blad dat rond de volledige steel groeit.

Soorten Lelies

De Lelie komt oorspronkelijk uit China, maar is inmiddels ook in Korea, Japan, Siberië en grote delen van Europa en Noord-Amerika te vinden. Ze zijn vooral in bossige gebieden te vinden, maar ook in graslanden zijn ze te vinden. Er zijn veel verschillende soorten lelies. De grootste groepen zijn de Aziatische en de Oriental groep. De Aziatische groep wordt vooral gekenmerkt door de felle bloemkleuren. De Oriental groep is vooral te herkennen aan de grote, sterk geurende bloemen. Naast deze twee groepen zijn er ook andere prachtige lelies, zoals dubbelbloemige lelies in roze en wit. Deze prachtige lelies hebben geen stuifmeel, maar wel een heerlijk, lichtzoete geur. Een enkele lelie is al een fantastische aanwinst voor het interieur, maar verschillende lelies met verschillende kleuren kunnen voor een mooi geheel zorgen. Zet de lelies op verschillende hoogtes voor een levendige aanblik.

Verzorging Lelie

  • Standplaats: De Lelie houdt wel van veel licht, maar niet van felle zon. Hoe koeler de plant staat, hoe langer deze zal bloeien (max. 2 à 3 weken).  
  • Water geven: De lelie heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de kluit niet uitgedroogd raakt.
  • Tip: Verwijder uitgebloeide bloemen, zodat de Lelie zijn energie kan steken in de bloeiende bloemen.
  • Planten: Na de bloei kun je de potlelie in de tuin planten om er volgend jaar weer van te kunnen genieten. 

 

Lelie kopen?

Wil jij ook zulke prachtige grote bloemen in huis? Kom dan een Lelie kopen bij Life & Garden! Wij hebben een groot assortiment met prachtige exemplaren.

Leliestaand2
Leliestaand1
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer