Menu
Webshop

Rhipsalis

Woonplant van de maand november

Ben je weg van Cactussen, maar stoor je je altijd zo erg aan de stekels? Dan is de Rhipsalis wat voor jou! De Rhipsalis is namelijk een cactus zonder stekels en beschikt over lange, sierlijke takken in een mooie diepgroene kleur. De plant is een snelle groeier en stelt weinig eisen. Zo kun je de Rhipsalis makkelijk een week vergeten water te geven en maakt de standplaats eigenlijk niet uit.

Soorten Rhipsalis

Er zijn erg veel soorten Rhipsalissen, het verschil zit hem in het blad. Deze kunnen zowel smal, breed, lang, dun, krullend, geribbeld of rond zijn. Doordat de plant niet uitvalt kun je het hele jaar rond genieten van deze prachtige kamerplant! De Rhipsalis komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Zuid- en Midden-Amerika en Afrika. Er zijn zo'n 60 verschillende soorten Rhipsalis, die bijna allemaal op boomstammen leven. De warrige takken zorgen voor een woeste uitstraling die zich heel goed leent voor spannende doorkijkjes. Een bijkomend voordeel is dat de plant ook nog eens luchtzuiverend is.  

Verzorging Rhipsalis

  • Standplaats: De Rhipsalis kan eigenlijk op elke plek staan, maar het liefst hangt of staat hij op een lichte plek. 
  • Water geven: De Rhipsalis krijgt graag wekelijks een beetje water, maar het is niet erg als dit af en toe vergeten wordt. De kluit mag zelfs tussen de gietbeurten een beetje indrogen. Mocht de Rhipsalis in de volle zon hangen dan krijgt hij graag wat vaker water. Op z’n tijd kan de plant ook besproeid worden om de Rhipsalis er weer als nieuw uit te laten zien.
  • Voeding: De planten vinden het fijn om elke vier weken bemest te worden. Hierdoor blijft de Rhipsalis groener en gezonder.
  • Snoeien: Vind je dat de Rhipsalis te lang wordt? Knip dan gerust de ranken af om de plant weer in model te krijgen.

 

Stijltips Rhipsalis

De Rhipsalis past met zijn woeste uitstraling goed bij een natuurlijke plantenpot. Kies bijvoorbeeld voor een houten of stenen pot of iets anders met een robuuste, natuurlijke uitstraling. Een andere optie is om de Rhipsalis aan een tak of een boomstam te hangen. Door meerdere Rhipsalissen bij elkaar te hangen ontstaat er een echt oerwoudgevoel.

In onze Life & Garden winkels kun je een prachtige Rhipsalis uit komen zoeken en geven we je graag persoonlijk advies.

W11.rhipsalis.2018.9kleiner
W11.rhipsalis.2018.7kleiner
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer