Menu
Webshop

Rode Tuinplanten

Tuinplanten van de maand november

Wil je ook graag met de donkere dagen je tuin opfleuren? Rode tuinplanten brengen veel kleur en leven in je tuin. Denk hierbij aan de Skimmia, druifheide (Leucothoe) of aan hulst (Ilex). Door de mooie bloemen, bessen en gekleurde bladeren zijn de planten een feestje in je tuin. Naast dat de planten kleur aanbrengen zijn de takken en besjes ideaal om te gebruiken in kerststukjes.

Varianten voorjaarsbloeiers

Skimmia

Met haar prachtige bessen en groene bladeren is de Skimmia een echte blikvanger in je tuin. In de herfst en winter geeft ze bessen en in de nazomer geurende bloemen. Een Skimmia met een donkerrode bloemknopkleur is de Japnonica. De meest voorkomende variant is de ‘Rubella’. Andere bekende varianten zijn de ‘Rubesta’, ‘Red Dwarf’, ‘Magic Marlot’ en de ‘Rubinetta’.

Hulst

De Ilex is een blad houdende decoratieve struik. De bladeren geven glans als de dagen wat korter worden. Door de knalrode bessen word je hele tuin opgefleurd. Er zijn Hulstplanten die hun bladeren behouden zoals de Ilex meserveae en de Ilex aquifolium. Andere varianten kunnen hun bladeren verliezen waardoor de besjes er nog meer eruit springen. De besjes en takken zijn leuk om in kerststukjes te verwerken.

Druifheide

De druifheide, ook wel de Leucothoe genoemd, kan bijna alle kleuren van de regenboog krijgen. Deze sierheester kleurt namelijk in het najaar van groen naar geel, roze, rood en paars. De bladeren behouden de hele winter deze kleur. Het ligt aan de soort welke kleur het blad krijgt. Zo heb je verschillende varianten zoals de ‘Carinella’, ‘Little Flames’, ‘Scarletta’, ‘ Royal Ruby’ of ‘Red Lips’. Wil je liever wat anders? De ‘Twisting’- en ‘Curly Red’  hebben gekrulde rode bladeren.

Verzorging voorjaarsbloeiers

Standplaats: Als de skimmia mag kiezen dan staat ze het liefst in de schaduw. De druifheide kan het beste in halfschaduw staan. De Hulst is het minst kieskeurig en kan op een plek in de volle zon tot halfschaduw staan.

Water: Geef de tuinplanten tijdens de warme dagen extra water. Let er wel op dat de druifheide meer water nodig heeft dan de Skimmia en de Hulst.

Snoeien: Alleen Hulst en Skimmia snoeien als dit nodig is. De druifheide kan gesnoeid wordne na de bloei in juni.

Rode tuinplant kopen

Wil je een Skimmia, Hulst of druifheide kopen? Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om het assortiment te bekijken of neem een kijkje in onze webshop.

Ilex_skimmia_lr
Ilex_lr
Ilex_skimmia_leucothoe_lr
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer