Menu
Webshop

Skimmia

Tuinplant van de maand november

De Skimmia is een prachtige tuinplant waar je het gehele jaar van kunt genieten. Naast dat de plant het gehele jaar groen blijft, krijgt de Skimmia in de maand november al mooie, gekleurde bloemknoppen. In de winter behoudt de plant deze bloemknoppen die in de maand april- mei opengaan. Dan bloeit de Skimmia met wit-roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Ook vlinders zijn dol op deze geur en de prachtige bloemen van de Skimmia!  

Skimmia soorten

De Skimmia komt oorspronkelijk uit China en andere delen van Azië, maar werd vooral verbouwd in Japan. Hierdoor is de Latijnse naam dan ook ‘Skimmia Japonica’. Tegenwoordig zijn er veel verschillende varianten van de Skimmia die variëren in bladkleur, knopkleur en compactheid. Zo is er voor iedereen een perfecte Skimmia te vinden. De ‘Rubella’ is de meest voorkomende soort en is populair door haar prachtige rode bloemknoppen. Een Skimmia soort met zachtgele bloemen is de ‘Godrie’s Dwarf’. Dit is een langzaam groeiende Skimmia die mooi klein en compact blijft. De ‘Reevesiana’ is geliefd door haar rode bessen die de show stelen in de winter.

Verzorging Skimmia

  • Standplaats: De Skimmia staat graag in de droge grond op een schaduwrijke plek. Onder een boom is dus dé perfecte plek voor een Skimmia. Daarnaast heeft de plant graag een zure ondergrond, zoals grond die geschikt is voor zuurminnende planten. De plant kan namelijk geel kleuren als de grond niet zuur genoeg is.
  • Water geven: De tuinplant staat niet graag met haar wortels in het water. Daarom is het goed om de Skimmia naast een boom te plaatsen zodat er veel water uit de grond wordt opgenomen. Als je de plant in een pot wilt plaatsen is het belangrijk om een pot te gebruiken waar het water uit weg kan lopen.
  • Snoeien: Het beste kun je de Skimmia niet snoeien. Dit komt de volgende bloei van de plant namelijk niet ten goede.
  • Winter: De Skimmia is een winterharde plant en hoeft alleen bij strenge vorst te worden ingepakt met een vliesdoek of noppenfolie.  

 

In onze Life & Garden winkels kun je het assortiment Skimmia’s bekijken en geven we je graag persoonlijk advies

T11.skimmia_2018.10
T11.skimmia_2018.9
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer