Menu
Webshop

Thuiswerken in het groen

In deze gekke tijd werken we met z’n allen zoveel mogelijk vanuit huis. Dit is even wennen, maar ook thuis kun je erg productief zijn. Wist je dat een groene omgeving hieraan kan bijdragen? Door groen kun je je namelijk beter concentreren. En doordat planten in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn kun je ze in elke ruimte kwijt.

Ultieme werksfeer

Groen verlicht niet alleen stress, maar werkt ook luchtzuiverend en helpt je beter te concentreren. Wil je je juist meer ontspannen? Kies dan bijvoorbeeld voor een Muntplant, Lavendel of Jasmijn. De planten geven namelijk een geur af wat een ontspannende werking heeft. Daarnaast zorgen planten er ook voor dat planten je werkruimte aantrekkelijker maakt. Creëer bijvoorbeeld een eigen minituin om je heen door al je planten rondom je bureau te plaatsen. Zo krijg je ook nog een beetje een vakantiegevoel in huis en zorg je voor een ultieme werksfeer. 

Liefde voor groen

Biophilic designer Alexander Bond weet als geen ander dat we niet in een saai, grijs kantoor kunnen werken. Het is juist een trend geworden om je huis en je kantoor vol te zetten met planten. Onze liefde voor groen is namelijk aangeboren. Dit wordt Biophilia genoemd. Biophilia staat voor de binding tussen mensen en de aarde. Doordat we momenteel veel in steden of in nieuwbouwwijken leven komen we steeds minder met de natuur in aanraking. Dit kunnen we meer opzoeken door een rondje in een park of in het bos te gaan wandelen of door onze woning en tuin groen in te richten.

Planten tips

Alexander Bond heeft een aantal tips om voor een groen thuiskantoor, deze zijn als volgt:

  • Kies je favoriete plant waar jij je goed bij voelt. Ga na wat voor emotie je bij de plant voelt en welke emotie je juist wilt bereiken. Wil je wat meer eenvoud en rust? Kies dan bijvoorbeeld voor een Strelitzia of een Bananenplant. Of voel je je wat fijner bij een stekelige plant zoals de Cowboycactus? Alles is mogelijk, als jij je er maar goed bij voelt.
  • Maak van je plant een blikvanger en plaats hem op een centrale plek. Zo ziet je thuiskantoor er een stuk natuurlijker uit.
  • Wil je wat meer een worden met je plant? Raak deze dan aan. Niet de bladeren eraf trekken, maar op een lieve manier. Planten zijn namelijk levende wezens waar je mee kunt interacteren.

 Zo is het voor iedereen goed uit te houden om thuis te werken! Bekijk het volledige groen assortiment bij een Life & Garden vestiging bij jou in de buurt of in de webshop hier.

Book2020460_1920
Thuiwerken
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer