Menu
Webshop

Tuinpalmen

Tuinplant van de maand september

Ze zijn flink groot, mooi groen én ze hebben een exotische uitstraling: Tuinpalmen. Ze geven een heerlijk zomers gevoel, waardoor je ook in het najaar nog lang van het buitenseizoen kan genieten. Tuinpalmen zijn echte solisten en komen dus het best tot hun recht als ze een beetje ruimte krijgen. Wil je een echt paradijsje van je tuin maken? Zet dan meerdere palmen bij elkaar op verschillende niveaus.

Winterharde palmen

Tuinpalmen is de naam die we geven aan een aantal palmachtigen die in Nederland buiten in de tuin kunnen staan.  De volgende palmen vallen binnen deze selectie:

  • Dadelpalm (Phoenix canariensis): exotische palm met een dikke, stoere stam en prachtige vederachtige bladeren. Deze palm is niet geheel winterhard en moet op een vorstvrije plek overwinteren.
  • Chinese waaierpalm (Trachycarpus): winterharde palm die bekend staat vanwege zijn waaiervormige blad en stoere stam. De Chinese waaierpalm kan zowel binnen als buiten staan.
  • Palmlelie (Yucca): verkrijgbaar als winterharde plant, maar kan ook als woonplant dienen. De palmlelie is geen echte palm, maar geeft je huis of tuin wel een exotisch tintje.
  • Koolpalm (Cordyline australis): deze plant met prachtige bladrozet is verkrijgbaar in kleine en grote soorten met rood of groen blad. Jonge koolpalmen lijken nog niet op palmen, maar als de plant een mooie stam heeft gevormd, zie je goed waarom het een palm wordt genoemd.
 

Verzorging van tuinpalmen

  • Tuinpalmen komen oorspronkelijk uit warme en zonnige gebieden. Zet ze dus op een plek waar ze veel zon krijgen.
  • Tuinpalmen hebben genoeg vocht nodig, dus laat de grond niet uitdrogen. Doe je dit wel, dan kan er spint voorkomen.
  • Bruine bladpunten wijzen op een te lage luchtvochtigheid en geel blad op een te natte of te droge potkluit.
  • Geef tuinpalmen eens per maand plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

 

Op zoek naar een palm voor binnen? Lees dan onze blog over Exclusieve palmen.

Ben je overtuigd om je huis of tuin een exotisch tintje te geven met een mooie palm? Kom dan langs in een van onze Life & Garden winkels om er eentje uit te zoeken. Je kunt ook altijd in onze winkels terecht voor persoonlijk advies.

Tuinpalm_staand_2_met_vrouw
Tuinpalm_staand
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer