Menu
Webshop

Vetplanten

Kamerplanten van de maand juli

Vetplanten zijn opvallend, stijlvol, decoratief en zeer makkelijk te onderhouden. Soorten als Rhipsalis, Crassula, Aloë, Haworthia, Sansevieria, Echeveria en Kalanchoe hebben veel voordelen. Deze planten vallen allemaal onder de succulenten, ook wel vetplanten genoemd. Dit houdt in dat ze water in hun wortels, stengels en bladeren kunnen vasthouden. Hierdoor kunnen ze een lange tijd zonder water, ideaal voor als je op vakantie gaat. Deze planten zijn tegenwoordig erg gewild omdat ze met hun bijzondere en ruwe uiterlijk goed passen binnen de trend om planten een bepalende rol te geven in de sfeercreatie in het interieur.

Grote variatie aan vetplanten

Binnen de categorie vetplanten vallen een hoop verschillende planten die er allemaal verschillend uitzien. De Rhipsalis lijkt een beetje op koraal, Crassula eerder op een miniboompje, Aloë en Haworthia vallen op door hun oeroude uitstraling, Sansevieria steekt met haar trotse en onverwoestbare uiterlijk overal bovenuit, Echeveria is een kleurig feestje in rozetten en de Kalanchoe geeft wat extra fleur aan uw interieur. Al deze plantjes staan individueel erg goed in uw interieur, maar zijn ook heel goed samen te combineren.

Verzorging vetplanten

  • Standplaats: Vetplanten vinden het fijn om een warme, lichte plek binnen het huis te hebben.
  • Water geven: Vetplanten hebben vrij weinig water nodig om te groeien. Ze komen van oorsprong namelijk uit droge gebieden als steppen en halfwoestijnen. Het is dan ook beter om ze één keer flink wat water te geven en dan een paar weken niks dan ze elke week water te geven.
  • Voeding: Vetplanten zijn stevige planten die lange tijd op weinig kunnen groeien. Doe dus rustig aan met plantenvoeding. Een klein beetje voeding elke maand is voldoende.
  • Tip: In de warme zomermaanden kunnen vetplanten ook buiten gezet worden en als decoratie gebruikt worden.
 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om het uitgebreide assortiment vetplanten te bekijken.

Succulentenstaand2
Succulentenstaand1
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer