Menu
Webshop

Zonnebloem

Woonplant van de maand juni

De Zonnebloem (Helianthus) is voornamelijk bekend als tuinplant, maar ook de kleinere variant voor in huis mag er zeker zijn. Met haar vrolijke felgele bloemen, donkere hart en donkergroene bladeren is ze een unieke verschijning en weet ze je woonkamer te versieren. Creëer een zomers gevoel in huis door meerdere Zonnebloemen met elkaar te combineren en je hebt een echte blikvanger in huis.

Soorten Zonnebloemen

Er zijn verschillende soorten Zonnebloemen. Zo kennen we de tuinvariant, een lange steel met daarop een flinke bloem. De kamervariant is een stuk compacter en wordt zo gekweekt dat er geen stuifmeel vrijkomt. Zo blijft het hart mooi donker van kleur en vormt dit een prachtig contrast met de gele bloemblaadjes. De Zonnebloemen met gele lintbloemen en donker hart worden meestal als snijbloem of als potplant gebruikt. Tot slot zijn er ook pot-zonnebloemen verkrijgbaar met een bruin of geel hart of met oranje, rode of citroenkleurige lintbloemen.

Verzorging Zonnebloem

  • Standplaats: De Zonnebloem is een echte zonaanbidder en kan veel licht hebben.  
  • Water geven: Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, let er wel op dat je niet te veel water geeft zodat de wortels in het water staan. Dit kan namelijk wortelrot veroorzaken.
  • Tip: Door de verwelkte bloemen te verwijderen hebben nieuwe knoppen meer ruimte om te groeien.
  • Voeding: Je kunt de bloei in stand houden door de kamerplant in het voorjaar en in de zomer wekelijks een scheutje plantenvoeding te geven. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Zonnebloem kopen?

Wil je ook graag het zonnetje in huis halen met de Zonnebloem? Bij een Life & Garden vestiging bij jou in de buurt hebben we prachtige exemplaren staan.

 

W6_helianthus_2019_3med
W6_helianthus_2019_4_1med
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer