Menu
Webshop

Zorgeloze Zomertijd

Tuinplanten van de maand augustus

In de zomer is in de tuin werken zo’n beetje het laatste wat je wilt doen. Het is veel te heet, of je bent op vakantie en hebt er helemaal geen tijd voor. Intensief tuinieren gaat hem dus absoluut niet worden. Daarom staan deze maand de Zorgeloze Zomertoppers centraal, dit zijn planten die zichzelf wel redden deze zomer, al is het bloedheet en kurkdroog. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de tuin als je lekker op je luchtbed aan het genieten bent van de zomer.

De vier planten die centraal staan deze maand zijn de Agave, Aeonium, Jadeboom (Crassula) en Eucalyptus. De eucalyptus heeft oliehoudende eigenschappen die ervoor zorgen dat deze plant erg goed tegen hitte en droogte kan. De Agave, Aeonium en Jadeboom zijn vetplanten die water opslaan in hun bladeren. Niemand hoeft ze dus water te geven, want dat regelen ze zelf al. Alle vier samen zorgen voor een prachtig palet aan groengrijze kleuren met een ontspannen zomerse sfeer.

Agave

De agave komt oorspronkelijk uit Noord- en Midden-Amerika, waar het in de grote droge vlaktes te vinden is. Er zijn veel verschillende cultivars, zoals de aloude ‘Aureovariegata’ en ‘Argenteomarginata’, maar er zijn ook veel nieuwere, kleinere soorten als de ‘Stricta’, ‘Dhaka Zulu’ en ‘Amigo Jambo’. Keuze zat dus!

Eucalyptus

De gomboom, beter bekend als eucalyptus, komt in verschillende soorten voor. De meest bekende is de Eucalyptus gunnii ‘Azura’, maar er zijn genoeg anderen met verschillen in onder andere de winterhardheid en groeisnelheid.

Aeonium

Er zijn niet zoveel cultivars van de aeonium, de meest bekende is de Aeonium Arborescens ‘Atropupureum’. Dit soort staat bekend om zijn prachtige purperrode rozetten die heel mooi donker van kleur zijn. 

Jadeplant

De kleine vetachtige bladeren zijn kenmerkend voor de Crassula (jadeplant). Er zijn veel cultivars van de Crassula, waar de Crassula ovata, Crassula ‘Horntree’, C. ‘Sunset’ en Crassula ‘Golum’ het meest bekend van zijn.

Verzorging

  • Standplaats: De planten staan het liefst op een plek in de volle zon. Dit kan zowel in de volle grond als in een pot zijn.
  • Water geven: Doordat de planten van droogte houden is het aan te raden door de planten maar weinig water te geven. Mocht je deze in de volle grond hebben geplant is het belangrijk dat het water goed weg kan.
  • Verzorging: Niet alle planten kunnen goed tegen de winter. Voor de agave, aeonium en jadeplant is het belangrijk om ze binnen te laten overwinteren. De eucalyptus kan (afhankelijk van de soort) vorst verdragen.

 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om de planten te bekijken.

Vakantieplant1
Vakantieplant2
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer