• Welkom bij Life & Garden

    Voor uw inspiratie en motivatie

  • Welkom bij Life & Garden

  • Genieten met groen
  • Voor uw inspiratie en motivatie
  • Verantwoord ondernemen

Bezorgen en retourneren

Corona update

Het bezorgen van pakketten in Nederland en België gaat door. I.v.m. het coronavirus gaat het bezorgen wel iets anders dan je gewend bent. Zo worden pakketten niet meer overhandigd, maar houdt de bezorger 1,5 meter afstand van de ontvanger. De bezorger belt aan en zet de zending op de grond klaar, hij of zij wacht op afstand tot de ontvanger deze in ontvangst neemt. Bij nat weer zal de bezorger aanbellen en de zending in de hand houden. Zodra de ontvanger opendoet vraagt de bezorger om afstand te nemen en zet hij of zij de zending over de drempel en droog binnen. 


Volgens de eerder aangekondigde maatregel tekent de bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst door de laatste 3 tekens van de legitimatie te noteren.

Bezorgen

De bestelling die u doet op onze webshop wordt verzonden vanuit één van onze tuincentra. Bij bestellingen van €35,- of meer berekenen we geen verzendkosten. Voor bestellingen onder de €35,- bedragen de verzendkosten €3,95. Wij streven ernaar u de bestelling zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen 2 werkdagen (bij voldoende voorraad), uit te leveren. U ontvangt van ons in de meeste gevallen een track & trace code. Indien u niet thuis bent op moment van bezorgen wordt de bestelling op een later moment nog een keer aangeboden.

 

Retourneren

Bevalt een artikel niet zoals gedacht? U heeft het product altijd 14 dagen vrijblijvend op zicht. Als het u dan toch niet bevalt, dan vragen wij u het product, indien dit redelijkerwijs mogelijk is, onbeschadigd en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat retour te sturen naar de vestiging waar u het heeft gekocht, het liefst met het bijgevoegde retourformulier voor een snelle afhandeling van uw retour. De retour verzendkosten zijn voor uw rekening. Het volledige aankoopbedrag, inclusief verzendkosten voor de heenzending, krijgt u zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat u heeft laten weten van de koop af te willen zien, van ons retour. Onze webshopbestellingen worden vanuit verschillende vestigingen verzonden. Het adres van de vestiging van waaruit uw bestelling is verzonden, kunt u vinden op de retourbon. Een overzicht van onze vestigingen en hun adres kunt u vinden op onze contactpagina. Het ruilen of retourneren van internetbestellingen is ook mogelijk in de winkel. Hierbij is het noodzakelijk dat u de leveringsbon en de bijgeleverde retourbon meeneemt.

Defect of verkeerd artikel
Een defect of verkeerd artikel ontvangen? Wij verzoeken u dan zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de vestiging van aankoop per telefoon of email (zie voor de contactgegevens uw factuur en bijgesloten retourbon) en vervolgens het artikel retour te sturen. De vestiging zal dan binnen 14 dagen na uw herroepingsmededeling zorg dragen voor het toezenden van het juiste artikel of, indien nodig, voor een retourbetaling. De kosten komen uiteraard voor rekening van Life & Garden.

Planten die binnen de bedenktermijn kunnen bederven, zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Deze kunt u dus niet retour sturen.

Ik wil gebruik maken van mijn herroepingsrecht, hoe werkt dat?
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, dient u de Life & Garden vestiging met wie u een overeenkomst heeft gesloten via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping wat u ontvangt bij uw bestelling, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan de Life & Garden vestiging met wie u een overeenkomst heeft gesloten terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

Uitzondering van herroeping
Planten die binnen de herroepingstermijn kunnen bederven, zijn uitgesloten van herroeping. Deze kunt u dus niet retour sturen.

Klacht of vraag?
Mocht u een klacht of vraag hebben over een bij ons aangeschaft product, aarzel dan niet en neem gerust contact op met een van onze vestigingen. Wij kunnen dan samen naar een passende oplossing zoeken. Voor meer informatie kijk bij Veelgestelde-vragen onder "Wat moet ik doen als ik een klacht heb?"

Algemene voorwaarden
Op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Consumentenvoorwaarden voor het Tuincentrum van toepassing, zoals deze met de Consumentenbond zijn overeengekomen. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Rechtbank Utrecht onder nummer 194/2007. U kunt deze voorwaarden hier digitaal vinden, tevens zijn de voorwaarden op aanvraag beschikbaar in onze winkel.