Menu
Webshop

Klimfruit

Tuinplant van de maand juni

Er gaat niets boven fruit uit eigen tuin met klimfruit! De smaak is fantastisch en je kunt zelf de rijpheid bepalen. Naast dat de planten fruit afgeven, is klimfruit ook een mooie groene verschijning en geven ze bloesem in de voorzomer. De planten zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben niet veel ruimte nodig in de tuin. Klimfruit groeit gemakkelijk omhoog langs een muur, rek, pergola, schutting of op een balkon. De meeste klimfruitsoorten bestuiven zichzelf en zorgen zelf voor vruchten. Dat is nog eens makkelijk!

Soorten klimfruit

Onder klimfruit vallen onder andere de framboos, druif, blauwe bes en de braam. Naast de standaard soorten verkopen we ook soorten die compact gekweekt zijn en niet veel ruimte nodig hebben. Deze klimfruitsoorten zijn hierdoor ook geschikt voor een kleine tuin of balkon. Door veredeling zijn de planten van nu sterker, leveren ze meer fruit en zijn ze gemakkelijker te onderhouden.

Verzorging klimfruit

  • Standplaats: Klimfruit kan gemakkelijk in potten, bakken of in de volle grond geplaatst worden. Klimfruit krijgt het liefst de gehele dag zon, dus plaats de plant op een mooie zonnige plek in de tuin. De druif staat het liefst in een kalkhoudende grondsoort, terwijl de overige planten het liefst in een humusrijke, lichtzure grond staan. Om de klimplanten een handje te helpen vinden ze het fijn als ze geholpen worden met een frame, rek of pergola.
  • Water geven: Klimfruit gebruikt veel water om het fruit goed te laten groeien. Het is belangrijk om de kluit van klimfruit niet uit te laten drogen. Geef met warm weer dagelijks een scheutje water als de zon onder is.
  • Snoeien: Als je de planten graag wilt snoeien dan kan dit in het vroege voorjaar of in de late winter.
 

 Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om het assortiment te bekijken en je favoriete klimfruit uit te kiezen.

Klimfruit_past_zelfs_in_een_kleine_tuin
Eyecatchergroenteplanten
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer