Menu
Webshop

Kentia palm (Howea forteriana)

De Kentia palm is een prachtige groene kamerplant die prima de leegte van de kerstboom weet op te vullen. Door haar prachtige bladeren heeft deze plant een tropische uitstraling en is ze een echte blikvanger voor in huis. De Kentia palm is verkrijgbaar in vele formaten, zo zit er voor iedereen een geschikte plant bij. Daarnaast is deze palm ook nog eens zeer makkelijk om te verzorgen.

Luchtzuiverend

Door de vele groene bladeren weet de Kentia palm gemakkelijk de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Met haar vele bladeren kan ze namelijk giftige stoffen uit de lucht filteren. Deze giftige stoffen worden vervolgens omgezet in zuurstof. Naast het zuiveren van de lucht zorgt de Kentia palm ook voor een rustige uitstraling in huis. Doordat de plant in veel verschillende formaten verkrijgbaar is, kun je ze goed in een hoekje met elkaar combineren.

Verzorging Kentia palm

  • Standplaats: De Kentia palm laat zelf zien of zij op de juiste plek staat of niet. Wordt het blad lichter van kleur? Dan krijgt ze liever een plaats in de schaduw. Zie je weinig nieuwe scheuten? Dan krijgt de plant graag een lichtere plaats. Vaak zal dit niet het geval zijn, omdat de Kentia palm graag op een donkere plaats staat.
  • Water geven: Zorg ervoor dat de grond van de Kentia palm altijd licht vochtig blijft. In de zomer zal de palm vaker water nodig hebben dan in de winter. Je kunt dit het beste aanvoelen door met je vinger zachtjes in de grond te drukken. Zorg er wel voor dat er niet te veel water onderin de pot blijft staan, hierdoor kan er namelijk wortelrot ontstaan. Het is goed om op z’n tijd de bladeren te besproeien met de plantenspuit. Hierdoor krijgt ook stof en spint geen kans.
  • Snoeien: Aangezien de palm snel nieuwe scheuten en bladeren aanmaakt kan het wel eens voorkomen dat ouder blad bruin kleurt. Deze bladeren kun je gemakkelijk van de stam af snoeien. Ook kunnen de bladranden bruin kleuren. Mocht je dit niet mooi vinden dan kun je deze eraf knippen.
  • Voeding: Het is goed om tussen de maanden april en september tweemaal per maand de palm voeding te geven. In de winter is plantenvoeding niet nodig omdat de palm dan maar weinig groeit.

 

Wil je een Kentia palm kopen? Kom in een van onze Life & Garden winkels het assortiment palmen bekijken of neem een kijkje in onze webshop.

 

Kentiapalm1
Kentiapalm
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer