Menu
Webshop

Camellia

De Camellia is een sprookjesachtige bladhoudende struik die bloeit als alles nog kaal is. In de eerste vier maanden van het jaar schittert deze plant met grote roosachtige bloemen tot wel 12 cm doorsnee! De combinatie van het grote glimmende donkergroene blad en de prachtig gekleurde bloemen zorgt voor groen en kleur op terras, tuin of balkon.

Japanse roos

De Camellia japonica wordt ook wel Japanse roos genoemd, vanwege haar roosachtige bloemen en Japanse afkomst. De Camelia is uniek door haar vroege bloei en daardoor een geweldige blikvanger in het vroege voorjaar! Er zijn heel veel verschillende soorten, variërend van enkelbloemig tot halfgevuld- of gevuldbloemigen. De meest voorkomende kleuren zijn rood, wit en roze, maar er bestaan ook lila, zalmkleurige en tweekleurige soorten.

De Camellia is afkomstig uit het Verre Oosten. Denk daarbij aan het oostelijke Himalayagebied, China, Japan en Maleisië. Hier groeit de Camellia meestal in kust- en berggebieden. De Winterbloeier is familie van de theeplant Camellia sinensis en kwam via handelsreizigers in de 18e eeuw in Europa terecht. In China is de Camellia een gelukssymbool voor het Chinese nieuwjaar.

Verzorging Camellia

  • Standplaats: De Camellia staat het liefst op een beschutte plek in de halfschaduw.
  • Water: Voorkom dat de Camellia uitdroogt. Dit is vooral belangrijk als de plant in een pot of kuip staat.
  • Grond: De Camelllia staat bij voorkeur op een zure, lichtvochtige grond.
  • Voeding: Geef de Camellia in maart en juni wat extra voeding, zodat hij makkelijk nieuwe knoppen aan kan maken.
  • Vorst: Hoewel de Camellia winterhard is, is het aan te raden om deze bij strenge vorst af te dekken om vorstschade te voorkomen.
  • Snoeien: De Camellia hoeft niet gesnoeid te worden. Als je wilt, kun je na de bloei wat uitstekende takken wegknippen om een mooie vorm te behouden.
 

Kom het assortiment Camellia’s bekijken in een van onze Life & Garden winkels.

Cameliaclose
Cameliaroze
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer